Yoga, yoga, yoga :)

Måndag idag, har varit dålig på att uppdatera bloggen. Igår så var jag på Sensus här i karlshamn och höll i två stycken yoga klasser, så idag är man mör och go ;) Imorgon drar jag och Maria igång med Yoga för Nybörjare, ska bli väldigt roligt och kul att få träffa alla som har anmält sig.
Och mer yoga kommer det bli för mig, för på söndag så drar jag iväg till Värmland för utbildning en vecka. Så då blir det massa yoga, tid till personlig utveckling och äta god vegetarisk mat :) Ska bli mycket trevligt!
Skriver lite senare. Ha en bra dag!



Måndagens fransförlängning

Åh, vad jag tycker det är roligt att göra fransförlängning! Tycker om allting som är pilligt så därför är det extra kul att göra fransar :) Plus att det är roligt att se vilken stor skillnad det blir och att det blir riktigt snyggt! När jag gör fransförlängning blir jag oftast väldigt få ordig i och med att mitt fokus är på att sätta dit förlängningarna en och en på varje frans. När man gör fransförlängning kan inte tankarna fladdra omkring utan totalt fokus är vad som gäller, vilket är väldigt skönt, blir som en 2h meditation för min del :) Så här blev dagens resultat på fransförlängning. Visst blev det snyggt!!!!






Visste du att vem som helst får arbeta som Hudterapeut oavsett utbildning!



Ja så är det faktiskt. Idag finns ingen lagstiftning på detta område. Därför är det så viktigt att visa på skillnaden genom medlemskapet i SHR. Medlemmar i SHR får kalla sig Auktoriserade Hudterapeuter och genom SHR får man en kvalitetssäkring av sitt arbete. - text tagen från SHR broschyr


Det är mycket att hålla reda på som kund, men har du koll på vem du går till? Är den personen du går till utbildad med gedigen utbildning... Eller har personen gått ett par helg kurser och sedan därefter kallar sig hudterapeut? Alla kan kalla sig hudterapeuter men inte alla får kalla sig Auktoriserad Hudterapeut.
Auktoriserade hudterapeuter är med i branschorganisationen SHR som står för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation och har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar.


Så håll koll efter märket detta märket, så kan du känna dig säker!






Sydöstran

Idag på morgonen så blev jag uppringd av mamma när jag var ute o gick med Lillebror att hennes jobbarkompis Monika hade sett mig i tidningen. Blev tillfrågad för ett tag sedan om jag hade kunnat ställa upp på att bli intervjuad hur det är att vara företagare och jag tackade glatt ja till detta.
Iallafall så gick jag och Lillebror till torgkiosken och bad att få köpa en Sydöstran, blev smått chockad när jag såg att jag var med på framsidan! Och ännu mer förvånad när jag såg att det var ett mittenuppslag. Var mer än lite nervös när jag läste igenom texten, men journalisten hade verkligen fått med precis det jag ville förmedla, så jag är mer än nöjd och jätteglad! :)




 





Vinnaren och vinnar brevet i "Pay it forward" nomineringen


Hejsan Jenny på salong unna dig skönhet & kroppsvård!
När jag läste ditt inlägg på bloggen om "pay it forward" fick jag genast en person i tankarna som jag skulle vilja nominera till detta fantastiksa sätt att hylla en alldeles vanlig människa som osjälviskt ställer upp och gör värkden lite lättare för alla i sin omgivning. Med 5 barn, 15 barnbarn och ytterligare ett tiotal barnbarnsbarn har farmor en ganska stor mängd stora och små personer att hålla reda på, och det för hon med bravur. Skjutsar barn hit och dit, passar katter och hundar här och där ( och en och annan unge), hjälper till med att handla till personer son inte längre kan köra bil själv, städar trapphus och lånar ut bilen när någon behöver. Bland annat. Farmor är 81 år och har så länge jag funnits varit den snällaste och ödmjukaste personen  jag kan komma på. Jag vill inte påstå att alla tar henne för given men mankan i alla fall säga att hon tar det för givet att ställa upp.
Jag kommer ihåg när jag var mindre men ändå för stor för att folja med mamma och pappa på semester då farmor kom ohc höll mig sällskap. Vi satt uppe sent, kollade på skräckfilm, åt godis och hade det jättemysig. Farmor är en farmor man är kompis med.
Jag vet att hon har ställt upp för många i släkten med riktiga problem och när jag nu tänker på det inser jag verkligen vilken underbar människa hon är. Jag hoppas hon får leva många år till och sprida glädje runt sig.
Även fast farmor inte får denna dag på salong unna dig i sin ära har denna text ändå inspirerat mig. Jag ska ta med min pojkvän, egengjorda muffins och hälsa på henne på söndag. Jag älskar min farmor och jag kan inte komma på någon som förtjänar något fint bättre. Hon skulle aldrig prioritera sig själv på det sättet och har aldrig gjort vad jag sett så det är på tiden att någon gör det åt henne.

Tack för inspirationen.






Så löd vinnar motiveringen i Pay it forward :) Och här har vi Solvig Persson på bild som blev nominerad :)
Eftersom jag själv hade en fantastisk, underbar och speciell relation med min egen farmor så tilltalade detta brevet mig.  
För er som ångrar att ni inte nominerade någon så var lugn, jag kommer ha en likadan nominering nästa år så håll utkik och fundera på vilken du skulle vilja nominera.



Nu är vinnaren i Pay it forward korad:)

För ungefär lite mer än en månad sedan så la jag upp ett inlägg där jag sökte en person som var värd en dag på salongen. En person som gör mycket för andra människor och som var värd att lyftas fram och få bli ompysslad.

Har precis ringt upp denna person och meddelat henne om att hon ska få en dag på salongen.
Denna dam blev otroligt glad och chockad! "Jag kan inte fatta det, jag kommer nog inte sova i natt" var hennes kommentar :) Var en fantastisk känsla att få göra henne så glad och samtidigt roligt att föra budskapet vidare att bra och oväntade saker faktiskt händer och att det kan ske när man minst anar ;)

Kommer att lägga upp brevet imorgon på bloggen. Och tills dess ha en trevlig kväll allihopa och kom ihåg att det är en härlig känsla att göra någon annan glad!























1 års dag för Unna dig skönhet & kroppsvård

Wow idag är det exakt ett år sedan jag öppnade salongen.
Känns allt bra märkligt och fantastiskt på samma gång! Tiden har gått hiskiligt snabbt. Att starta eget var länge en dröm och jag minns så väl invigningen. Det var en fantastisk dag som jag sent kommer att glömma :)
Är djupt tacksam över den framgång jag haft och alla härliga kunder jag har. Så tack allihopa! Ser fram emot flera härliga år!


Och för er som är smarta nog att följa bloggen så får ni en särskilt present, dvs 20% rabatt på valfri behandling vid ett tillfälle under November månad. Inte lika bra erbjudande som jag hade för ett år sedan men ändå ett hyfsat bra erbjudande ;) Allt du behöver säga vid bokning är: 1:a November så erhåller ni rabatten. Kan ej kombineras med köp av presentkort.


























RSS 2.0